Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníková buchta s jablky

19. 4. 2010

 

4 vejce

1 hrnek krupicového cukru

2 hrnky polohrubé mouky

1 sáček kypřícího prášku do perníku

1/2 lžičky mleté skořice

1 lžíce kakaa

1/2 hrnku slunečnicového oleje

4 hrnky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek

1 hrst nasekaných vlašských ořechů

1 hrst sušených švestek

 

V míse vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s kypřícím práškem, skořicí, kakao, olej a promícháme( můžeme přidat trošku mléka na rozředění - asi 2 lžíce), zapracujeme jablka, ořechy a nakrájené švestky ( švestky jsem neměla a tak jsem dala hrst sušených meruněk - taky dobrý). Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 30 minut na 170 °C.

 

Zdroj: Apetit 5/2010

 

pernikova_buchta_s_jablky.jpg