Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křehký borůvkový koláč

22. 4. 2010

 

Na těsto:

300 g polohrubé mouky

2 lžičky prášku do pečiva

100 g cukru moučky

1 vanilkový cukr

2 vejce

100 g másla

 

Na náplň:

2 tvarohy

125 g cukru moučky

2 vanilkové cukry

1 lžička citronové kůry

2 sáčky vanilkového pudinku

250 ml smetany ke šlehání

400 g borůvek

 

Mouky smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukry, vejce a tuhé máslo. Vypracujeme jemné těsto, přeneseme na plech a vyválíme (případně vytlačíme prsty) hodně na tenko. Na několika místech propícháme těsto vidličkou a pečeme na 180 °C  12 minut. Tvaroh utřeme s citronovou kůrou, cukry a pudinkem. Opatrně vmícháme našlehanou šlehačku a borůvky. Předpečený korpus potřeme tvarohovou náplní a pečeme ještě asi 30 minut na 150 °C. Po vychladnutí sypeme cukrem.

 

Zdroj: Katka 2003

 

krehky_boruvkovy_kolac.jpg