Kefírová buchta s hroznovým vínem
2 1/2 hrnku polohrubé mouky
2 1/2 hrnku podmáslí (nebo kefíru)
1 1/4 hrnku cukru moučky
2 vejce
1/2 hrnku oleje
1/2 prášku dopečiva
1/2 prášku do perníku
3 lžíce kakaa
nasekané ořechy
1 lžička rumu
hroznové víno
Mouku, cukr, podmáslí, vejce, rum, olej a prášky do pečiva smícháme dohromady a 2/3 tohoto těsta vlijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Do zbytku těsta vmícháme kakao a nalijeme na první část těsta. Posypeme hroznem a nasekanými ořechy. Pečeme v troubě při 180 °C asi půl hodiny.
Vlijeme raději na větší plech. V menším se dlouze peklo.
Zdroj: TopRecepty.cz