Jahodové kostky
Na těsto:
4 vejce
20 dkg cukru krupice
20 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 dcl oleje
5 lžic horké vody
Na náplň:
20 dkg jahod
1 šlehačka
1 želatinový ztužovač (od Dr. Oetkera)
cukr dle chuti
1 červená želatina
Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a pak zašleháme horkou vodu. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Necháme zchladnout.
Ušleháme šlehačku do tuha. Jahody rozmixujeme s cukrem a pomalu smícháme se šlehačkou a přidáme ztužovač dle návodu na obalu. Natřeme na vychladlý piškot. Želatinu připravíme dle návodu (osvědčila se mi červená želatina s jahodovou příchutí - prodává Kaufland) a vlijeme na jahodový podklad. Necháme v lednici pořádně zatuhnout, nejlépe přes noc.
Zdroj: z části www.mimibazar.cz