Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodové kostky

2. 7. 2010

 

Na těsto:

4 vejce

20 dkg cukru krupice

20 dkg polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 dcl oleje

5 lžic horké vody

 

Na náplň:

20 dkg jahod

1 šlehačka

1 želatinový ztužovač (od Dr. Oetkera)

cukr dle chuti

1 červená želatina

 

Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny a pak zašleháme horkou vodu. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vlijeme do vymazaného a vysypaného hlubšího plechu a upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Necháme zchladnout. 

Ušleháme šlehačku do tuha. Jahody rozmixujeme s cukrem a pomalu smícháme se šlehačkou a přidáme ztužovač dle návodu na obalu. Natřeme na vychladlý piškot. Želatinu připravíme dle návodu (osvědčila se mi červená želatina s jahodovou příchutí - prodává Kaufland) a vlijeme na jahodový podklad. Necháme v lednici pořádně zatuhnout, nejlépe přes noc.

 

Zdroj: z části www.mimibazar.cz

 

jahodove_kostky.jpg