Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jahodová bublanina

24. 3. 2016

 

150 g másla

150 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

4 vejce

nastrouhaná kůra z ½ citrónu

150 g polohrubé mouky

1 lžička prášku do pečiva

500 g jahod

2 hrsti mandlových lupínků

 

Utřeme máslo, cukry a postupně zašleháme jeden žloutek za druhým , přidáme kůru a mouku s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a lehce ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhánkou vysypané formy o velikosti 20 x 30 cm. Posypeme jahodami a polovinou mandlí. Pečeme asi půl hodiny do světle zlaté barvy na 160 °C. Před vytažením z trouby posypeme zbytkem mandlí. Vychladlé cukrujeme.

 

Zdroj:  Apetit