Jdi na obsah Jdi na menu
 


Citronovo-jablečný koláč

24. 8. 2016

2 citrony
4-6 jablek
3 vejce
1 vanilkový pudink
40 g rozpuštěného másla
200 g cukru moučky
500 g listového těsta

 

Do větší misky nastrouháme kůru ze 2 citronů, následně do misky vymačkáme šťávu. Přidáme nastrouhaná jablka a zamícháme. Do směsi rozklepneme vejce, pudinkový prášek, rozpuštěné máslo a cukr, pořádně promícháme. Listové těsto vyválíme a přeneseme do vyššího plechu. Na těsto nalijeme jablečnou směs a pečeme asi hodinu při 180 °C.

Buchta je rychle hotová, je šťavnatá a krásně voňavá po citronech a vanilce.

Zdroj: Apetit 9/2007

 

citronovo_jablecny_kolac.jpg