Jdi na obsah Jdi na menu
 


Broskvové řezy

23. 3. 2016

 

1 listové těsto

250 g měkkého tvarohu

250 g šlehačky

200 g zakysané smetany

1 vanilkový cukr

4 lžíce moučkového cukru

1 broskvový kompot (420 g)

1 a ½ sáčku želatinového ztužovače

 

Těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na velkost plechu, potřeme vejcem a upečeme  10 minut na 225°C. Broskve pokrájíme. Vyšleháme tvaroh s cukrem, šlehačkou a zakysanou smetanou.  Ztužovač a 150 ml kompotové šťávy  šleháme asi půl minuty, po lžících přidáváme tvarohovou hmotu a vymícháme, nakonec přidáme broskve. Tuto hmotu natřeme na upečený plát těsta a přikryjeme druhým plátem, zlehka přimáčkneme.Dáme ztuhnout do ledničky Před podáváním pokrájíme a pocukrujeme.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz