Jdi na obsah Jdi na menu
 


Broskvové himaláje

2. 9. 2012

 

Na 1. těsto:

1 prášek do pečiva

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek krupicového cukru

1 hrnek vlažného mléka

1/2 hrnku oleje

2 vejce

kapka rumu

 

Na 2. těsto:

2 tvarohy

1 vanilkový cukr

1 hrnek moučkového cukru

1 vanilkový pudink

2 vejce

1 hrnek mléka

ovoce (broskve, nektarinky...)

 

Na první těsto vyšleháme celé vejce s cukrem, přidáme olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko, zakápneme rumem kvůli vůni. Na druhé těsto smícháme všechny ingredience v řídké těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme polovinu prvního těsto, zalijeme celým druhým těstem a poklademe kousky ovoce. Nakonec nalijeme zbytek prvního těsta. Pečeme při 150 °C asi hodinu. Zkoušíme špejlí, zda je upečeno...

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

broskvove_himalaje.jpg