Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový koláč s ovocem

8. 3. 2020

300 g vařených brambor
250 g polohrubé mouky
180 g cukru krupice
80 g tuku
1 vejce
1 prášek do pečiva
špetka soli
600 g ovoce (třešně, jahody, rybíz, směs...)
drobenka:
100 g polohrubé mouky
70 g cukru krupice
70 g másla

V misce smícháme mouku s cukrem a máslem na drobenku, důkladně promneme. V míse utřeme změklý tuk se žloutkem a dvěma třetinami cukru do pěny. Přidáme oloupané a nadrobno nastrouhané brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme pevných sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a sníh zlehka vmícháme do bramborového těsta. Připravené těsto rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 40 minut.

Zdroj: Časopis Kuchyně.cz

 

bramborovy_kolac_s_ovocem.jpg