Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlepší koblihy

20. 3. 2016

 

500 g hladké mouky

40 g krupicového cukru

40 g másla

4 žloutky

30 g droždí

3 lžíce rumu

250 ml vlažného mléka

špetka soli

kůra z jednoho citrónu

olej na smažení

zavařenina nebo povidla

 

Z kvasnic, 1 lžíce cukru, 1 lžíce mouky a 150 ml vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Zatím v míse utřeme máslo se zbylým cukrem do pěny a přidáme jeden po druhém žloutky, vlijeme kvásek, rum, sůl, kůru, mouku a se zbytkem mlékem zpracujeme na hladké těsto. Necháme asi ¾ hodiny kynout. Na pomoučené ploše rozválíme polovinu těsta, sklenicí naznačíme kruhy, doprostřed kruhu dáme kopeček zavařeniny a přiklopíme druhým rozváleným plátem těsta. Sklenicí vykrojíme kola a necháme pod utěrkou ještě čtvrt hodiny kynout. Tuk rozehřejeme v menším kastrolku a opatrně na něm smažíme koblihy dozlatova, během smažení otočíme. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat. Podáváme sypané cukrem.

 

Zdroj: Apetit

 

nejlepsi_koblihy.jpg