Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mexický čokoládový cop

10. 9. 2013

 

Na těsto:

125 ml mléka

1 sáček sušeného droždí (7g)

55 g krupicového cukru

4 lžíce másla

1 žloutek

1 1/2 lžičky vanilkové esence

340 g hladké mouky

špetka soli

 

Na náplň:

6 lžic másla

1/3 hrnku mandlových lupínků

75 g třtinového cukru

1/2 hrnku holandského kakaa

2 žloutky

1 1/2 lžičky mleté skořice

1 lžička hladké mouky

špetka kajenského pepře

 

Na polevu:

55 g třtinového cukru

1/2 lžičky mleté skořice

4 lžíce másla

 

Těsto zaděláme tak, jak máme ve zvyku. Ti co mají domácí pekárnu, vloží všechny ingredience do pekárny (nakonec droždí) a zadělají těsto strojově. Ti co nemají, zadělají na kvásek, pak vše smíchají a nechají kynout.

Na náplň rozmixujeme máslo, mandle, cukr, kakao, žloutky, skořici, mouku a kajenský pepř na pastu. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku zhruba 25 x 50 cm. Naneseme na něj a rozetřeme kakaovou směs a svineme do rolády. Dáme na půl hodiny do mrazáku. Mezitím vyložíme plech pečícím papírem.

Lehce zmraženou roládu překrojíme napůl, ale jeden konec nedokrojíme a zapleteme. Necháme půl hodiny kynout. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Na polevu smícháme cukr se skořicí. Horký upečený cop potřeme máslem a posypeme skořicovým cukrem.

 

Zdroj: Apetit 9/2013

 

mexicky_cokoladovy_cop.jpg