Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kynutá litá buchta s drobenkou z ovesných vloček

17. 7. 2022

těsto:
400 g polohrubé mouky
sůl
80 g cukru krystalu
1 sušené droždí
2 dcl mléka
80 g rozpuštěného másla
2 žloutky
tvarohová náplň:
vanička tvarohu
cukr dle chuti
2 bílky
citronová kůra
vanilkový cukr
ovoce
drobenka:
3 hrsti ovesných vloček
80 g cukru krystalu
40 g másla

 

Smícháme mouku, sůl, cukr a droždí a následně přilijeme tekuté složky jako vlažné mléko, rozpuštěné máslo a žloutky. Smícháme a necháme 1 - 1 1/2 hodiny kynout. Mezitím si smícháme ingredience na tvarohovou náplň a zvlášť na drobenku. Do olejem vymazané formy na buchty či koláče přeneseme vykynuté těsto a rovnoměrně rukou zapracujeme do stejné výšky. Polijeme tvarohovou náplní, zaskládáme ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě při 180 °C asi 35 minut.

 

Zdroj: Laďka Něrgešová

 

 

kynuta_lita_buchta_s_drobenkou_ovesnou.jpg