Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kravince

20. 3. 2016

Kravince        

 

Na těsto:

60 dkg polohrubé mouky

8 dkg moučkového cukru

8 dkg Hery

1 vejce

5 dkg droždí

4 dl teplého mléka

špetka soli

 

Na krém: 

½ l mléka

2 vanilkové cukry

1 vanilkový pudink

1 tvaroh

15 dkg moučkového cukru

12 dkg másla

1 lžíce rumu

 

Na drobenku:

2 lžíce hrubé mouky

2 lžíce cukru krupice

2 lžíce másla

1 lžička mleté skořice

 

Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Zpracujeme těsto z mouky, cukru, hery, vejce, soli a kvásku. Necháme asi hodinu kynout. Lžící namočenou ve vlažné vodě vykrajujeme kousky těsta a klademe na tukem vymazaný plech. Na plechu necháme 10 minut dokynout, pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.Pečeme na 180 °C asi 15 minut. Vychladlé rozkrojíme a plníme krémem.

Na krém uvaříme pudink z mléka, vanilkových cukrů a pudinku, necháme vychladnout. Utřeme tvaroh, cukr a máslo, vmícháme studený pudink, dochutíme rumem. (můžeme přidat 1 vyšlehanou šlehačku.

 

Zdroj: Utajené recepty

 

kravince.jpg