Františky
400 g polohrubé mouky
½ kvasnic
200 ml vlažného mléka
40 g cukru
70 g změklého másla
¼ lžičky soli
2 lžičky skořice
Náplň:
100 g másla
70 g cukru
1 lžíce skořice
Z mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Smícháme s ostatními surovinami na těsto a zpracujeme. Necháme 20 minut kynout. Připravíme náplň smícháním změklého másla, cukru krupice a skořice. Těsto vyválíme na velikost asi 30 x 70 cm a potřeme náplní. Z delší strany srolujeme roládu , nakrájíme na plátky asi 5 cm tlusté, střed každého stlačíme rukojetí nože. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 10 minut dokynout. Potřeme vejcem a upečeme 225°C asi 12 minut.
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz