Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborové koblihy

10. 10. 2016

1 kvasnice
1 lžíce cukru krupice
250 ml mléka
400 g vařených brambor
špetka soli
60 g másla
500 g polohrubé mouky
3 žloutky
kůra z půlky citronu
rum
povidla
olej na smažení
cukr na posypání

 

Z kvasnic, lžíce cukru, trochy vlažného mléka a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Uvařené zchladlé brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme k ním změklé máslo, žloutky, kůru, rum dle chuti, špetku soli, kvásek a zbylé mléko. Vypracujeme těsto a necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, tvarujeme placičky, naplníme povidly, zabalíme do koule a necháme na vále ještě chvíli kynout. Ve větším kastrolku rozpálíme větší množství oleje a smažíme koblihy ze dvou stran.  Hotové necháme okapat na ubrousku a cukrujeme.

Zdroj: www.albert.cz

 

bramborove_koblizky.jpg