Pařížský dort
Na korpus:
5 vajec
140 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
50 g kakaa
4 lžíce oleje
Na náplň:
500 ml smetany ke šlehání
40 g kakaa
50 g cukru krupice
100 g mandlových lupínků
dohotovení:
100 g bílé čokolády
Smetanu dáme svařit s cukrem a kakaem. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z ohně. Necháme do druhého dne vychladit v lednici. Vejce s cukrem šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak vyjmeme z vodní lázně a šleháme do husté pěny. Vařečkou vmícháme mouku, kakao a olej. Těsto naplníme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut při 160 °C. Vychlazenou smetanu vyšleháme na pevnou pařížskou šlehačku (já si dopomohla ztužovačem šlehačky). Upečený korpus rozkrojíme na dvě části, spodní díl potřeme polovinou šlehačky a na ni položíme druhou část korpusu. Zbylou náplní potřeme povrch i strany dortu. Ozdobíme mandlovými lupínky a bílou čokoládou naškrabanou pomocí škrabky na zeleninu.
Zdroj: Rytmus života