Paříž podle Rybičky
Na náplň:
2 šlehačky 40 % tuku
1 šlehačka 30 % tuku
300 g čokolády na vaření orion
Na korpus:
3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
3 lžíce oleje
špetka soli
1 lžíce tmavého kakaa
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Na krájecí polevu:
200 čokolády na vaření Orion
1 polévková lžíce másla
3 lžíce šlehačky 30 %
Den předem si připravíme čokoládovou šlehačku. Do hrnce nalijeme šlehačky a do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu, přivedeme k varu a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání. Dáme vychladit do druhého dne do lednice.
Na korpus si vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. pak přidáme 2 lžíce cukru a prošleháváme. Pak po jednou přidáváme žloutky a ještě jednu lžíci cukru. Nakonec přišleháme dvě lžíce oleje. Na závěr vařečkou nebo stěrkou zlehka zamícháme kakao, mouku a prášek do pečiva. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout.
Čokoládovou šlehačku vyšleháme na nejvyšší stupeň. Do uzavřené formy s korpusem rozprostřeme vyšlehaný pařížský krém a zarovnáme do roviny. Dáme na hodinu vychladit. Pak vyjmeme z formy a polijeme čokoládovou polevou.
Čokoládu na polevu dáme s 6 lžícemi vody rozpustit do vodní lázně. Na závěr přidáme máslo, jakmile se v čokoládě rozpustí, tak přilijeme šlehačku. Necháme chladnout na pokojovou teplotu.
Zdroj: www.urybicky.cz