Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mascarpone al limone

2. 4. 2013

 

100 g máslových sušenek (club)

1250 g másla

4 žloutky

4 lžíce cukru

2 citrony

1 citronová esence

500 g Mascarpone (nebo 1 mascarpone a 1 tučný tvaroh)

 

Sušenky rozdrtíme a smícháme s povoleným máslem. Těsto namačkáme do dortové formy a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Žloutky s cukrem, citronovou šťávou a citronovou esencí vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a nalijeme na upečené těsto. Necháme ztuhnout v lednici. Mezitím si připravíme citronový sirup. V malé kastrůlku zahřejeme 2 lžíce cukru, přidáme nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a asi 1 dcl vody. Povaříme, aby se cukr rozpustil a směs zhoustla na sirup. Sirupem polijeme dezert těsně před podáváním.

 

Zdroj: Emanuele Ridi

 

mascarpone_al_limone.jpg