Karamelovo-banánový dort
Na korpus:
200 g moučkového cukru
200 g změklého másla
4 vejce
200 g hladké mouky
2 rovné lžičky prášku do pečiva
2 lžíce mléka
2 zralé banány rozmačkané
1 vanilkový cukr
Na náplň:
2 banány
1 kondenzované zkaramelizované mléko
máslo
1 - 2 šlehačka
Dortovou formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto a utřeme dohladka.Mouku s práškem do pečiva vmícháme až nakonec. Těsto rozdělíme do dvou forem a pečeme při 190 °C asi 20 minut. Na jeden z korpusů natřeme zkaramelizované mléko, poklademe vrstvou nakrájených banánů a potřeme vyšlehanou šlehačkou. Přiklopíme druhým korpusem. Zbytek karamelu vyšleháme s trochou másla a potřeme dort po povrchu i po stranách, vrch opět zaskládáme nakrájenými banány a potřeme šlehačkou. dozdobíme karamelem.
Zdroj: Apetit 8/2005