Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kakaový dort s jahodovou náplní

16. 10. 2016

Na korpus:
5 vajce
140 krupicového curku
140 g polohrubé mouky
20 g kakaa
4 lžíce oleje
20 g kakaa
4 lžíce oleje
Na náplň:
20 g želatiny
200 g jahod
200 g krupicového cukru
250 g smetany ke šlehání
250 g tvarohu
Na čokoládový krém:
200 g másla
150 g hořké čokolády
Na dohotovení:
200 g čokoládové polevy
zdobení


Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh. Hmoty spojíme a pak vmícháme mouku s kakaem a pak zapracujeme olej. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 170 °C asi 30 minut. Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Jahody podlijeme trochou vody, zasypeme polovinou cukru a podusíme, poté rozmixujeme. Do horkého jahodového protlaku dáme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Ze smetany a zbylého cukru připravíme šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. Přilijeme jahodové pyré a vše promícháme. Korpus vodorovně prokrojíme, upneme znovu do dortové formy a naplníme jahodovou hmotou. Dort uložíme do chladna. Ze změklého másla a rozpuštěné čokolády vyšleháme krém. Druhou část dortového korpusu namažeme čokoládovým krémem a přiklopíme na ztuhlou jahodovou hmotu. Vrch a boky dortu potřeme čokoládovým krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dozdobíme a necháme ztuhnout v lednici.

 

kakaovy_dort_s_jahodovou_naplni.jpg

 

 

 

 

 

kakaovy_dort_s_jahodovou_naplni2.jpg