Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dort s krémem z vaječného likéru

11. 7. 2010

 

Na korpus:

3 vejce

1 vanilkový cukr

80 g cukru krupice

80 g polohrubé mouky

20 g kakaa

 

Na náplň:

500 g tvarohu ve vaničce

150 g moučkového cukru

200 ml šlehačky

1 želatina

200 g jahod

 

Likérová náplň:

200 ml vaječného likéru

1/2 balíčku želatiny

200 g zakysané smetany

1 vanilkový cukr

 

Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku s kakaem. Rozetřeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 180 °C asi 35 minut.Tvaroh smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Želatinu připravíme dle návodu a vlijeme do tvarohové náplně. Část jahod nakrájíme na poloviny a rozložíme je po obvodu formy, nalijeme polovinu náplně, na povrch rozložíme zbylé jahody a rozetřeme druhou polovinu náplně. Dáme zatuhnout do lednice. Vaječný likér zahřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu, pak vmícháme zakysanou smetanu a cukr. Vlijeme na tvarohovou vrstvu a necháme pořádně zatuhnout. Dozdobíme.

 

Zdroj: Rytmus života

 

dort_s_kremem_z_vajecneho_likeru.jpg