Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládový dort

26. 6. 2011

 

Na korpus:

225 g změklého másla

225 g cukru krupice

4 vejce

225 g hladké mouky

4 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

 

Na náplň:

1 šlehačka

1 tvaroh

1 ztužovač šlehačky

2 vanilkové cukry

(ovoce: banán, jahody...)

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a cukrem a přišleháme celá vejce a nakrájené máslo. Vlijeme do dvou vymazaných forme a pečeme asi 25 minut. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, tvaroh vyšleháme s cukrem a lehce vmícháme tuhou šlehačku. Korpus lehce potřeme šlehačkovým krémem, rozložíme ovoce a znovu naneseme krém. Přiklopíme druhým korpusem, opět potřeme zbytkem krému a polijeme čokoládou (např. rozpuštěnými ledovými kaštany - cca 3 kusy).

 

Zdroj: Apetit 12/2006

 

dort_s_cokoladovou_polevou.jpg