Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cheesecake s hořkou čokoládou

20. 3. 2016

 

150 g máslových sušenek

60 g másla

250 g plnotučného tvarohu

400 g tmavé hořké a sladké čokolády

285 ml šlehačky

250 g mascarpone

 

Na polevu:

140 ml šlehačky

100 g tmavé čokolády

borůvky

 

Sušenky rozválíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a přeneseme na něj vláčnou hmotu z drobků, dáme chladit. Tvaroh dáme do hadry a vymačkáme přebytečnou vodu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Smetanu, tvaroh a mascarpone prošleháme, přidáme čokoládu a vyšleháme dohladka. Vlijeme na korpus a dáme chladit. Připravíme polevu z rozpuštěné čokolády smíchané se šlehačkou a zalijeme dort, posypeme borůvkami a necháme přes noc v lednici.

 

Zdroj:  Apetit

 

cheesecake1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cheesecake2.jpg