Cheesecake s hořkou čokoládou
150 g máslových sušenek
60 g másla
250 g plnotučného tvarohu
400 g tmavé hořké a sladké čokolády
285 ml šlehačky
250 g mascarpone
Na polevu:
140 ml šlehačky
100 g tmavé čokolády
borůvky
Sušenky rozválíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a přeneseme na něj vláčnou hmotu z drobků, dáme chladit. Tvaroh dáme do hadry a vymačkáme přebytečnou vodu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Smetanu, tvaroh a mascarpone prošleháme, přidáme čokoládu a vyšleháme dohladka. Vlijeme na korpus a dáme chladit. Připravíme polevu z rozpuštěné čokolády smíchané se šlehačkou a zalijeme dort, posypeme borůvkami a necháme přes noc v lednici.
Zdroj: Apetit