Jdi na obsah Jdi na menu
 


Andělský kokosový dort

22. 8. 2016

130 g hladké mouky
180 g krupicového cukru
1/4 lžičky soli
10 bílků
1 lžička vanilkového extraktru
Na krém:
2 x 400 ml konzerva kokosového mléka
1 - 2 lžíce moučkového cukru
jahodová marmeláda
Na ozdobu:

kokosové hoblinky (neseženete - li tak strouhaný kokos, tyčinky Flint (bílá) mandlové lupínky nebo cokoliv jiného co najdete doma a zrovna se hodí :-) doma mi říkají Babico ;-)

Kulatou dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Mouku s polovinou cukru a solí promícháme a třikrát prosejeme. Do velké mísy dáme bílky pokojové teploty a vyšleháme je do polotuha. Přilijeme k nim vanilkový extrakt, šleháme dál a po částech přidáváme zbývající cukr. Vždy počkáme, až se úplně zapracuje a pak přidáme další část. Lesklý pevný sníh opatrně natřikrát vmícháme do mouky s cukrem a solí. Těsto vlijeme do formy a povrch uhladíme. Pečeme při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Hned po upečení korpus ve formě obrátíme vzhůru nohama a necháme takto úplně vychladnout. Vychlazené (přes noc) konzervy s kokosovým mlékem neprotřepáváme, otevřeme, odlijeme vodu a tuhý kokosový krém, který v konzervě zbyl v míse vyšleháme s cukrem na hladký krém. Vychladlý korpus rozkrájíme na tři placky, Jednu placku potřeme marmeládou, částí krému a přiklopíme další plackou. Postup opakujeme, nahoru dáme silnější vrstvu krému a potřeme i boky dortu. Dozdobíme

Zdroj: Deník Dity P. Kuchařka 2

 

andelsky_kokosovy_dort1.jpg

 

 

 

 

 

andelsky_kokosovy_dort2.jpg