Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční beránek

29. 3. 2024

300 g polohrubé mouky
5 vejce oddělené žloutky a bílky
2 vejce navíc
250 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva a kůra z poloviny citronu

Keramickou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Silikonovou vylijeme studenou vodou.
Vejce a žloutky ušleháme v míse s oběma druhy cukrů do pěny, přidáme citronovou šťávu i  kůru a mouku. V jiné nádobě vyšleháme dotuha sníh z bílků a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do připravené formy a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C . Pečeme zhruba 35 minut. Provedeme test upečení špejlí. Po mírném zchladnutí vyklopíme opatrně z formy.

Zdroj : Apetit 4/2006

 

velikonocni_beranek.jpg