Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánočková bábovka

16. 3. 2013

 

580 g hladké mouky

120 g cukru

1 vanilkový cukr

1/4 litkru mléka

30 g droždí

2 vejce + 1 na potření

120 g hery

hrst rozinek předem namočených v rumu

lžička soli

citronová kůra

sekané mandle

 

Všechny suroviny kromě mandlí smícháme a necháme kynout (případně hodíme do domácí pekárny na program Příprava těsta) Po vykynutí upletem dvoupatrovou vánočku a spojíme do věnce. Potřeme vejcem a posypeme mandlemi.  Případně, zdá-li se nám, že máme těsto moc řídké vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 160 °C asi 3/4 hodiny.

 

Zdroj: www.mimibazar.cz

 

vanockova_babovka.jpg