Tvarohovka ,,deluxe"
1,25 kostky másla
3 hrnky cukru krupice 1 hrnek=250 ml
1 sáček vanilkového cukru
mandlový extrakt
1 balíček měkkého tvarohu
6 vajec
3 hrnky hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce jemně strouhané pomerančové kůry
náplň:
sklenička jahodové marmelády
1 vymačkaný pomeranč
V rendlíku povaříme marmeládu a pomerančovou šťávu do zhoustnutí.
Ve velké míse vyšleháme měkké máslo s oběma druhy cukru, dále do světlé pěny zapravíme mandlový extrakt, po částech tvaroh a žloutky. Zvlášť vyšleháme bílky na pevný sníh. Do tvarohové směsi postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva a strouhanou pomerančovou kůru. Na závěr zlehka přimícháme vyšlehané bílky. Do vymazané a vysypané bábovkové formy přeneseme lžící vrstvu těsta a poklademe jahodovou směsí, opakujeme asi dvakrát až třikrát, končíme těstem. Pečeme při 170 °C asi 60 minut. Upečení zkoušíme špejlí.
Zdroj: Knihovnička receptů