Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohová bábovka II

2. 8. 2014

 

160 g másla

250 g krupicového cukru

34 vejce

500 g měkkého tvarohu

špetka soli

200 g dětské krupičky

2 lžičky prášku do pečiva

kůra a šťáva z citronu

 

Vyšleháme máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru a šťávu do světlé pěny. V druhé misce jemně utřeme tvaroh se špetkou soli a přidáme ke žloutkové pěně. Do krupičky nasypeme prášek do pečiva a promícháme pak spojíme s tvarohovou hmotou. Na závěr lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 170 °C necelou hodinu.

 

Zdroj: Apetit 2/2006

 

tvarohova_babovka2.jpg