Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rumová bábovka

2. 12. 2014

 

250 g polotučného tvarohu

200 g másla

200 g krupicového cukru

4 vejce

150 g hladké mouky

150 g polohrubé mouky

1 vanilkový cukru

1 prášek do pečiva

3 lžíce rumu

špetka soli

100 g bílé čokolády

33 g Hery

 

Vyšleháme tvaroh, máslo a cukr  a přidáme po jednom žloutky. V jiné míse smícháme mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a spojíme s tvarohovou hmotou, přilijeme rum. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do těsta. Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150 °C asi 50 minut.

Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přihodíme čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme. Přidáme 2-3 lžíce vroucí vody a zamícháme. Touto polevou polijeme vychladlou bábovku.

 

Zdroj: Apetit 2/2008

 

rumova_babovka.jpg