Rumová bábovka
250 g polotučného tvarohu
200 g másla
200 g krupicového cukru
4 vejce
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce rumu
špetka soli
100 g bílé čokolády
33 g Hery
Vyšleháme tvaroh, máslo a cukr a přidáme po jednom žloutky. V jiné míse smícháme mouky, vanilkový cukr, prášek do pečiva a spojíme s tvarohovou hmotou, přilijeme rum. Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh a zlehka zapracujeme do těsta. Vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při 150 °C asi 50 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přihodíme čokoládu a za stálého míchání ji rozpustíme. Přidáme 2-3 lžíce vroucí vody a zamícháme. Touto polevou polijeme vychladlou bábovku.
Zdroj: Apetit 2/2008