Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maková bábovka se švestkami


250 ml smetany ke šlehání
200 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
150 g mletého máku
3 lžíce mléka

hrst sušených švestek bez pecek

 

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Smetanu ušleháme do polotuha se 100 g cukru a celým vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme žloutky. Přimícháme mouku a mletý mák, přilijeme mléko a umícháme. Z bílků a zbylých 100 g cukru vyšleháme tuhý sníh. Ten pak zlehka zapracujeme do těsta společně s opláchnutými švestkami. Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 45 minut.

Zdroj: Apetit 2/2015

 

makova_babovka_se_svestkami.jpg