Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dýňová bábovka

6. 9. 2016

250 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
150 g vařené, rozmixované dýně
1 vanilkový cukr
1 lžíce škrobové moučky
80 ml oleje
100 ml podmáslí
2 vejce
1 prášek do pečiva
kůra z 1 citronu
2 tlučené hřebíčky
špetka mleté skořice
hrst brusinek
hrst rozinek

 

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, pak do směsi zašleháme podmáslí, mouku s práškem do pečiva a škrobem, olej, dýni, koření, citronovou kůru a nakonec přidáme sušené ovoce. Těsto nalijeme do bábovkové formy (klasicku formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou, silikonovou necháme tak jak je) Pečeme při 175 °C 45 minut.

 

dynova_babovka.jpg