Čokoládové muffiny
1 tabulka extra hořké čokolády
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
4 lžíce kakaa
100 ml oleje
150 ml zakysané smetany
2 vejce
bílá čokoláda
Tabulku hořké čokolády nalámeme a necháme v misce v mikrovlnce rozpustit. Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a přidáme olej,vejce, zakysanou smetanu a rozpuštěnou čokoládu. Do formy na muffiny dáme vždy jednu lžíci těsta, pak položíme kousek bílé čokolády a přikryjeme druhou lžící těsta. Pečeme na 180 °C asi 15 minut.
Na muffiny můžeme namazat krém z rozpuštěné hořké čokolády (200 g) zakysané smetany (150 g) a 1 vanilkového cukru.
Zdroj: Albert magazín