Bramborová bábovka
230 g moučkového cukru
230 g polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
150 g brambor uvařených ve slupce
strouhaná kůra a Šťáva z 0,5 citronu
6 vajec
6 lžic horké vody
100 ml oleje
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
2 lžíce mletého maku
špetka soli
Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a zastrouháme uvařenými bramborami, smícháme do podoby granulátu (nelepí se pak k sobě). do další misky dáme cukry, žloutky, šťávu a kůru z citronu a vyšleháme hustou pěnu, do které postupně zašleháme horkou vodu a olej. Přidáme k bramborové směsi. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Rozdělíme na poloviny, do jedné přidáme mák a do druhé ořechy. Postupně vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 60 minut na°160 °C.
Zdroj: Knihovnička receptů 2/2008