Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová bábovka

16. 3. 2016

 

 

230 g moučkového cukru

230 g polohrubé mouky

2 vanilkové cukry

150 g brambor uvařených ve slupce

strouhaná kůra a Šťáva z 0,5 citronu

6 vajec

6 lžic horké vody

100 ml oleje

1 prášek do pečiva

2 lžíce mletých ořechů

2 lžíce mletého maku

špetka soli

 

Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a zastrouháme uvařenými bramborami, smícháme do podoby granulátu (nelepí se pak k sobě). do další misky dáme cukry, žloutky, šťávu a kůru z citronu a vyšleháme hustou pěnu, do které postupně zašleháme horkou vodu a olej. Přidáme k bramborové směsi. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Rozdělíme na poloviny, do jedné přidáme mák a do druhé ořechy. Postupně vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme asi 60 minut na°160 °C.

 

Zdroj: Knihovnička receptů 2/2008

 

bramborova_babovka.jpg