Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborová bábovka 2

28. 10. 2014

 

250 g vařených brambor

250 g polohrubé mouky

1 vanilkový pudink v prášku

150 g krupicového cukru

100 g másla

2 vejce

3 lžíce mléka

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

kůra z 1 citronu

100 g čokolády na vaření

 

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Smícháme je s moukou, práškem do pečiva, pudinkovým práškem a mlékem. Vejce utřeme s oběma cukry a máslem a spojíme s bramborovou směsí, vmícháme citronovou kůru a nasekanou čokoládu. Přesuneme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 45 - 55 minut.

 

Zdroj: Apetit 10/2006

 

bramborova_babovka2a.jpg