Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bábovka povidlovník

7. 12. 2009

 

200 ml mléka

125 ml oleje

1 vejce

500 g polohrubé mouky

špetka soli

1 lžíce cukru

30 g čerstvých kvasnic

povidla

ořechy

 

Do vlažného mléka nasypeme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nebo pekárny nasypeme mouku, sůl, vejce, olej a vzešlý kvásek a zaděláme těsto buď v pekárně na program Příprava těsta nebo ručně a necháme vykynout. Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhanými ořechy. Na dno můžeme položit několik celých půlek ořechů. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník, potřeme ho olejem, povidly a posypeme nalámanými ořechy. Svineme je do rolády a namotáme do formy. Necháme ještě 20 minut kynout, povrch potřeme bílkem a můžeme ještě posypat ořechy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

babovka_povidlovnik.jpg