Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí na smetaně

7. 4. 2018

1,5 kg jehněčí
2 střední cibule
4 stroužky cibule
4 lžíce másla
1 litr vývaru
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce čerstvé (případně sušené) majoránky
sůl, pepř

Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. Na dvou lžících másla opečeme cibuli dozlatova, přidáme maso a opékáme, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Poté přidáme nakrájený česnek a krátce opečme, zalijeme vývarem, přidáme sušenou majoránku, přiklopíme a vaříme doměkka (cca 1,5 hodiny). Jakmile je maso měkké přidáme smetanu a přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty. Odstavíme a vmícháme zbylé máslo a čerstvou majoránku (pokud máme).

Podávala jsem s tarhoňou.

Zdroj: Apetit 9/2012

 

jehneci_na_smetane.jpg