Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí kýta nadivoko

26. 6. 2017

800 g jehněčí kýty
8 stroužků česneku
2 rozmarýnové snítky
2 cibule
4 lžíce oleje
300 ml červeného vína
hovězí vývar na podlití
sůl, pepř
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy

 

Rozmarýn, oloupaný česnek, nakrájenou cibuli, 2 lžíce oleje, sůl a pepř rozmixujeme nahrubo. Touto směsí potřeme jehněčí kýtu a necháme dvě hodiny uležet. Na zbylém oleji opečeme maso ze všech stran, restujeme asi 10 minut. Vložíme do zapékacího hrnce, podlijeme vínem, přidáme bobkový list a nové koření a zakryté pod pokličkou pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení podléváme vývarem. Pak odstraníme poklici a pečeme doměka.

Zdroj: časopis

 

jehneci_kyta_nadivoko.jpg