Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát Nicoise

1. 6. 2024

500 g nových brambor
250 g fazolových lusků
200 g konzervy tuňáka v oleji
4 vařená vejce
1 hlávkový nebo ledový salát
jarní cibulka
hrst černých oliv
na zálivku:
2 lžíce oleje (ideálně z konzervy tuňáka)
3 lžíce octa
1 lžíce hrubozrnné nebo dijonské hořčice
1 vrchovatá lžíce majonézy
sůl, pepř na dochucení

Brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Po pěti minutách varu přidáme nakrájené zelené fazolky a dovaříme do měkka cca ještě 8 minut. Ušleháme zálivku a smícháme téměř celou (asi 2 lžíce si necháme na ozdobu) s uvařenými bramborami s fazolkami. Do větší mísy natrháme salátové listy, doprostřed navršíme ochucenou bramborovou směs, navrch rozdrobíme tuňáka, nakrájená vajíčka, posypeme olivami a nakrájenou cibulkou. Pokapeme zbytkem dresinku.

Zdroj: Apetit 9/2004

 

salat_nicoise.jpg