Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát Caesar

17. 9. 2022

2 hlávky římského salátu
2 kuřecí prsíčka
olej na opečení masa
sůl a pepř
na zálivku:
2 žloutky
150 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 filátka sardelek v oleji (ančoviček)
3 lžičky dijonské hořčice
1 lžička strouhaného parmazánu
1 lžička worcesterové omáčky
na dokončení:
1/2 čerstvé bagety
olej na opečení krutonů
parmazán nastrouhaný na hoblinky

 

Všechny suroviny na zálivku vlijeme do mixeru a umixujeme na konzistenci husté majonézy.

Opečeme na trošce oleje na kostičky nakrájenou bagetu.

Kuřecí maso osolíme a opepříme a na oleji opékáme z obou stran, poté pánev na pár minut přiklopíme poklicí a podusíme, aby pustilo trochu šťávy a změklo. Výpek přimícháme do zálivky a promícháme.

Salát umyjeme a natrháme na kousky, zalijeme trochou zálivky a promícháme. Posypeme krutony, posázíme nakrájeným prsíčkem a posypeme hoblinkami parmazánu. Na závěr opět pokapeme zálivkou a podáváme.

 

Zdroj: Apetit 5/2005

 

salat_caesar.jpg