Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žluté kari s treskou a špenátem

13. 11. 2016

 

3 lžíce koření garam masala
1 lžička kurkumy
1 lžička mleté uzené papriky
300 g tresky
sůl, pepř
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
5 cm kousek čerstvého zázvoru
400 g konzerva kokosového mléka
1 lžíce mangového čatní (dala jsem čatní limetka chilli)
100 g baby špenátu


V misce smícháme všechno koření, Rybu nakrájíme na velikost sousta, osolíme a posypeme polovinou kořenící směsi. Odložíme. V pánvi na oleji opékáme 5 minut nakrájenou cibuli, česnek na plátky a nastrouhaný zázvor. Poprášíme zbývajícím kořením a necháme ještě minutu rozvonět. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme čatní a vaříme 5 minut až omáčka trochu zhoustne. Přidáme rybu a špenátové listy. Přiklopíme poklicí a povaříme dokud není ryba hotová. Osolíme a podáváme s rýží.


Zdroj: Apetit 11/2016

 

zlute_kari_s_treskou_a_spenatem.jpg