Treska v rajčatovém kari
2 lžíce oleje + 2 lžičky
2 cibule
sůl
8 větších oválných masitých rajčat
4 stroužky česneku
5 cm kousek zázvoru
3 lžíce kari pasty Madras (nebo kari madras koření)
165 ml konzerva kokosového mléka
hrst koriandru
500 g tresky
6 zarovnaných lžic hladké mouky
Na dvou lžičkách oleje osmahneme cibuli nakrájenou na tenké polátky se špetkou soli. Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme rajčata, zázvor a česnek. K osmažené cibuli přidáme kari pastu a opékáme další 3 minuty. Vmícháme rajčatovou směs a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Přilijeme kokosové mléko a nasekaný koriandr. Vaříme opět do zhoustnutí. Rybu osolíme, obalíme v mouce a na 2 lžících oleje osmažíme z obou stran. Přeneseme do omáčky a povaříme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Apetit 9/2013