Jdi na obsah Jdi na menu
 


Treska v rajčatovém kari

25. 8. 2013

2 lžíce oleje + 2 lžičky

2 cibule

sůl

8 větších oválných masitých rajčat

4 stroužky česneku

5 cm kousek zázvoru

3 lžíce kari pasty Madras  (nebo kari madras koření)

165 ml konzerva kokosového mléka

hrst koriandru

500 g tresky

6 zarovnaných lžic hladké mouky

 

Na dvou lžičkách oleje osmahneme cibuli nakrájenou na tenké polátky se špetkou soli. Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme rajčata, zázvor a česnek. K osmažené cibuli přidáme kari pastu a opékáme další 3 minuty. Vmícháme rajčatovou směs a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Přilijeme kokosové mléko a nasekaný koriandr. Vaříme opět do zhoustnutí. Rybu osolíme, obalíme v mouce a na 2 lžících oleje osmažíme z obou stran. Přeneseme do omáčky a povaříme. Podáváme s rýží.

 

Zdroj: Apetit 9/2013

 

treska_v_rajcatovem_kari.jpg