Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí filety s rajčaty a bazalkou

15. 1. 2022

4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
250 g koktejlových rajčat
60 ml bílého vína
hrst čerstvé bazalky
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
1 lžička krupicového cukru
sůl, pepř
4 porce filetu z bílé ryby

 

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme nasekaný česnek a necháme minutku rozvonět. Pak přidáme rozpůlená rajčátka a za občasného míchání opékáme 10 minut. Vlijeme bílé víno, promícháme a necháme přejít do mírného varu. Přidáme bazalku, citronovou šťávu i kůru, cukr, sůl a pepř a zvolna 2 minuty povaříme. Dáme stranou. Filety osolíme a opepříme a na zbylém oleji opékáme z obou stran po 3-4 minutách. Rybu přesuneme do pánve s omáčkou a necháme prohřát. Podáváme s pečivem.

Omáčky je vhodné připravit dvojnásobné množství je vynikající!

 

Zdroj: Penny časopis

 

rybi_filety_s_rajcaty.jpg