Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryba pečená v jogurtu

23. 11. 2011

4 porce rybího filé

4 lžíce rajského protlaku

150 ml vývaru

hrst nasekaného kopru

200 ml bílého jogurtu

50 g strouhaného sýra

pepř, sůl

olej, máslo

 

Filé osolíme, opepříme a prudce opečeme z obou stran na směsi lžíce oleje a lžíce másla. Opatrně přendáme do máslem vymazané zapékací mísy. Do pánve s výpekem přidáme protlak, opepříme, osolíme a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a vmícháme nasekaný kopr. Filé přelijeme jogurtem, rajskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. V troubě zapečeme při 180 °C asi 10 minut.

 

Zdroj: Gurmet 6/2011

 

ryba_pecena_v_jogurte.jpg