Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pangasius ze Švédska

13. 3. 2016

500 g ryby

6 brambor

2 mrkve

1/2 pórku

2 zakysané smetany

pažitka, kopr

20 dkg tvrdého sýra

koření na ryby, kmín, sůl, pepř, máslo

 

Pekáč vymažeme máslem, brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, naskládáme je do pekáčku a posolíme a okmínujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek nakrájený na kolečka a mrkev nastrouhanou nahrubo. Dáme na brambory. Rybu posypeme kořením na ryby, kmínem a dáme do pekáčku. Pečeme na 200°C 15 minut.

Připravíme omáčku ze smetany, hrsti nasekaného kopru a hrsti nasekané pažitky, osolíme, opepříme. Vlijeme na předpečenou rybu a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 40 minut.

 

pangasius_ze_svedska.jpg