Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečený pangas s jogurtem

19. 5. 2010

 

4 porce pangasiuse

1 kg brambor

1 větší mrkev

1 pórek

200 g zakysané smetany

150 g bílého jogurtu

1 vejce

sůl, pepř, bazalka, koření na ryby, kmín, sezam

olej

 

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji. Pekáč vytřeme olejem a dno vyložíme oloupanými, na plátky nakrájenými brambory, osolíme, okmínujeme a položíme na ně osolený a kořením na ryby ochucený plátky pangasa, pokryjeme vrstvou osmažené zeleniny, přiklopíme a pečeme 20 minut na 200 °C. Zakysanou smetanu, jogurt a vejce rozmícháme, osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Jogurtovou směsí zalijeme rybu a posypeme sezamem. Znovu přikryjeme a pečeme dalších 30 minut. Na posledních 10 minut pečeme odklopené.

 

Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz

 

zapeceny_pangas_s_jogurtem.jpg