Ryba pod pokličkou ze strouhaných brambor
600 g brambor
500 g pangasa nebo filé
600 ml mléka
100 g másla
2 menší pórky
50 g hladké mouky
petrželka
1 lžíce pikantní hořčice (dala jsem kremžskou, v receptu byla dijonská)
sůl, pepř
Oloupané brambory přepůlíme a povaříme v osolené vodě, aby změkly, ale daly se strouhat. Slijeme je a propláchneme studenou vodou. Rybu zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Mléko slijeme do nádoby zvlášť a vše odložíme stranou. Na polovině másla opečeme nakrájený pórek, vsypeme mouku a přilíváme slité mléko, prošleháváme metličkou až je dostatečně hustý bešamel, přidáme hořčici a petrželku. Rybu rozdělíme na kousky, vložíme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou a na vršek nastrouháme brambory, ty polijeme zbytkem rozpuštěného másla a osolíme a opepříme. Zapékáme pod grilem asi 10 - 15 minut.
Zdroj: Apetit 4/2010