Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční nádivka

9. 4. 2012

 

400g uzeného masa

300 g kuřecích jater

4 rohlíky

100 ml vývaru

100 ml mléka

4 vejce

1 menší pórek

2 mrkve

pažitka

sůl, pepř

100 g másla

 

Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem a vývarem. Uzené maso nakrájíme na kostečky, játra na menší kousky a přihodíme k rohlíkům. Pórek nakrájíme na půlkolečka a mrkev nahrubo nastrouháme a smícháme s masem. Do změklého másla vyšleháme jeden žloutek po druhém a vlijeme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme k nádivce. Nádivku vsypeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček (případně na vyšší plech) a pečeme při 180 °C asi 45 minut.

 

Zdroj: Apetit 4/2011

 

velikonocini_nadivka.jpg