Velikonoční nádivka
400g uzeného masa
300 g kuřecích jater
4 rohlíky
100 ml vývaru
100 ml mléka
4 vejce
1 menší pórek
2 mrkve
pažitka
sůl, pepř
100 g másla
Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem a vývarem. Uzené maso nakrájíme na kostečky, játra na menší kousky a přihodíme k rohlíkům. Pórek nakrájíme na půlkolečka a mrkev nahrubo nastrouháme a smícháme s masem. Do změklého másla vyšleháme jeden žloutek po druhém a vlijeme do směsi. Ochutíme solí a pepřem. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme k nádivce. Nádivku vsypeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček (případně na vyšší plech) a pečeme při 180 °C asi 45 minut.
Zdroj: Apetit 4/2011