Paštika z kuřecích jater
400 g kuřecích jater
150 g másla + 50 g na závěrečné zalití
1 stroužek česneku
1 cibule
1/2 lžičky koření pěti vůní
1/2 lžičky tymiánu
2 lžíce smetany na šlehání
sůl, pepř
Játra omyjeme a nakrájíme. Na části másla opečeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek asi dvě minuty. Přidáme koření pěti vůní a tymián a asi minutu necháme na másle rozvonět, pak přidáme játra a opékáme dohněda ( při zmáčknutí musí zůstat pružná, uvnitř růžová, ale nesmí být syrová). Rozmixujeme na pastu a přidáme zbytek másla, smetanu, ochutíme pepřem a solí. Kdo má rád paštiku jemnější může ji prolisovat přes sítko. Dáme do misky a přelijeme 50 g rozpuštěného másla. Necháme zatuhnout v lednici.
Neměla jsem kuřecí, tak jsem zkusila z krůtích. Jak nemusím paštiky, tak tahle je delikatesní :-)
Zdroj: Apetit