Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paštika s cibulovou remuládou

28. 9. 2019

na cibulovou remuládu:
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
6 červených cibulí
3 lžičky octa
2 lžíce tmavého cukru
tymián
na paštiku:
1 lžíce olivového oleje
50 g anglické slaniny
2 sekané jarní cibulky
1 stroužek česneku
trochu sušeného tymiánu
500 g kuřecích jater
75 ml brandy
máslo na zalití

 

Na marmeládu rozpustíme máslo s olejem, přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a čtyřicet minut dusíme. Přidáme ocet, cukr a tymián a vaříme ještě 30 minut až směs zkaramelizuje a tekutina se odpaří. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Na paštiku osmahneme na oleji anglickou slaninu, nasekanou cibulku, rozdrcený česnek a trochu sušeného tymiánu. Po čtyřech minutách směs vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme stranou. V pánvi teď osmahneme nakrájená játra, případně přilijeme olej, na závěr vlijeme do pánve brandy, osolíme a opepříme a i se slaninou rozmixujeme dohladka (doplnila jsem ještě při mixování trochu 33% smetany a trochou másla). Paštiku dáme do uzavíratelné misky a zalijeme povrch rozpuštěným máslem. Podáváme na pečivu s cibulovou remuládou.

Zdroj: Apetit

 

pasitka_s_cibulovou_remuladou.jpg