Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drožďová pomazánka

8. 10. 2014

 

60 g sádla

1 cibule

4 kostky droždí

2 lžíce strouhanky

sůl, pepř

6 vajec

3 lžíce mléka

100 g uzeniny

2 kyselé okurky

pažitka

 

Na pánvi rozehřejeme tuk a osmahneme na něm nakrájenou cibuli dosklovata. Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání ho zahříváme, dokud se úplně nerozpustí. Po chvíli se začne droždí opět spojovat a oddělovat od tuku. V této fázi se droždí začne opékat, pokračujeme a mícháme, dokud se tuk úplně neoddělí a droždí nezrůžoví. Pak přisypeme uzené, osmahneme ho a přisypeme strouhanku. Opékáme, dokud se tuk nevsákne do strouhanky a hmota je sypká. Vlijeme vejce promíchané s mlékem a za stálého míchání je necháme srazit. Nakonec přidáme okurky, sůl a pepř.

Mažeme na čerstvý chléb, sypeme pažitkou. Dobrá je tato pomazánka jak teplá, tak studená.

 

Zdroj: Apetit 10/2012

 

drozdova_pomazanka.jpg